OVER DE TRIPPLE  |  PART ONE  |  PART TWO |  HET RECORD

De Langste Workout Ooit in de geschiedenis

Jazeker! Dat de Tripple een krachte training was is menigeen inmiddels al duidelijk. Maar om het te bewijzen gaan we natuurlijk voor het allerbeste. Zo ontstond het idee om een heus wereld record neer te zetten! Minimaal 24 uur achtereen trainen! Hoe kom je daar fit genoeg voor? De ruwe versie van Robbert's Tripple was onderdeel van de traning in aanloop naar het record. Op 6 mei 2006 was het zover en hebben hem neergezet! De langste workout ooit in de geschiedenis! Poging wagen om dit na te doen of zelfs te verbeteren? Om het je extra moeilijk te maken staat het record niet op 24, maar zelfs op 25 uur! Succes!

Lees hieronder het verslag dat GiantPT.com over de recordpoging deed.

Op zaterdag 6 mei 2006 was het zover: na een jaar van voorbereiding was de grote dag aangebroken om de waanzinnige uitdaging de langste workout ooit in de geschiedenis van de fitness en bodybuildingsport neer te zetten, aan te gaan! Robbert-Jan van Heeckeren, Aad Althof en Thijs Althof gingen proberen om zeker 24 uur achtereen te trainen.


In de woorden van Robbert-Jan van Heeckeren: We hadden de nacht ervoor best goed geslapen dus de start was perfect, geweldig Het Team!ook om bijvoorbeeld vlak voor de start Liona Bergman nog even te mogen ontmoeten die de recordpoging controleerde namens de NBBF. We gingen eigenlijk in een iets te hoog tempo van start maar wisten dit vrij snel te controleren, ook omdat we maanden aan onze schema's hadden gewerkt en precies wisten waar we het een en ander bij konden stellen. De schema's werkten goed: twee spiergroepen per uur en iedere laatste vijf minuten buik.

De eerste uren vlogen ook om, en daarin mochten we ook nog eens onder andere Bas en zijn vriendin van Sportfood.nl ontmoeten die een uur lang de officiŽle recordlogboekgetuige was. Geweldige vent met een onmiskenbare lach!De eerste tien tot twaalf uur verliepen soepel, daarna werd het natuurlijk wat moeilijker waardoor onze fysiotherapeut Melle Steringa flink wat werk aan ons had. Door het goede werk van Melle en onze coach Leon Averdijk wisten we ons steeds weer te herpakken en in een goed tempo onze trainingsuren vol te maken.

De nacht was erg zwaar (tussen 04.30 uur en 07.30 uur) maar door de steun van het publiek en de onvermoeide Peter Bartelds (logboekcoŲrdinator) bleven we op de been. In die uren komt het immers aan op de mentale kracht van de deelnemers. Peter bleef maar voor ons lopen en wist zo Leon Averdijk en Melle Steringa steeds van de goede info over ons te voorzien. Ook week het logboek niet van zijn zijde, want zonder logboek geen officiŽle recordpoging!

Omdat we een vriendenploeg zijn konden we blijven functioneren en elkaar weer opvangen op moeilijke momenten. Een mooie constatering was ook dat alles klopte in Artikel in De Bronckhorster. Klik om het groter te zien >>ons voedings- en supplementensysteem waardoor we moeilijke momenten goed konden controleren door iets bij te stellen qua voeding of supplementie. De staf had een goed inzicht en zo konden we bepaalde zware momenten voor zijn.

Zondagochtend rond acht uur begon het al flink druk te worden in de sportschool en stonden er constant groepen mensen om ons heen om ons te steunen. Geweldig! Ook de pers was natuurlijk aanwezig, en het was wel even bizar om in je vijf minuten pauze snel een camaraploeg en wat schrijvende pers te woord te staan.

Na acht uur vlogen de uren om en begonnen we ook weer in een hoger tempo te trainen. Ik (Robbert-Jan) wist er bijvoorbeeld na 23 uur trainen nog een setje bankdrukken met 80 kg uit te persen!

Het laatste uur was echt ongelooflijk, veel publiek, TV Gelderland en natuurlijk Liona Bergman waren weer aanwezig. Coach Leon Averdijk wist het publiek op te zwepen door de laatste seconden af te tellen tot op het moment dat we 24 uur behaalden. Daarna volgden veel felicitaties, bloemen, cadeaus en stond Dick Buunk al klaar met zijn Cabrio om ons door Vorden heen te rijden. We hadden als team echter ook een toetje in gedachten en trainden nog bijna een uur extra om het record lekker scherp te zetten.


Rond 13.00 uur volgde een waanzinnige rondrit door Vorden waar we als team echt van genoten hebben, hier kun je alleen maar van dromen. Daarna snel voor TV Gelderland dat ieder uur een klein item over ons uitzond, top natuurlijk!

Het idee dat we wereldrecordhouder zijn is nauwelijks te bevatten, ook het gevoel dat we hier iets mee betekenen voor de sport voelt goed. We willen dan ook onze staf Artikel in Weekblad Contact. Klik om het groter te zien >>Leon Averdijk, Melle Steringa, Peter Bartelds, Dennis Eijkelkamp, onze sponsors, Liona en JuliŽtte Bergman, de NBBF/IFBB en alle belangstellenden erg bedanken voor de steun, anders was de recordpoging niet eens van de grond gekomen. Misschien dat we in de toekomst nog meer voor de sport kunnen betekenen, want er zijn nog veel mogelijkheden in deze sport die nog niet benut zijn. Van de week zal er een laatste controle plaats vinden door een notaris, waarna het officiŽle wereldrecordrapport wordt opgemaakt en naar de NBBF worden gezonden.


De afgelopen weken hebben we veel leuke reacties gehad uit de hele wereld, super om te zien hoe mensen hebben meegeleefd met het hele gebeuren. Bijzonder waren ook weer o.a. de felicitaties van Dave Draper (bodybuilding legende), Wayne Gallash (directeur van GMV Australie en producent van meer dan 100 bodybuilding films), Walter van den Branden (Voorzitter van de NBBF en Importeur van All Stars Nederland/Belgie), Jeffery Kippel (Manager van Fame - Canada), Chad Nicholls (President Directeur van Muscle Mayem), Liona Bergman (NBBF) en Henk Aalderink (Burgemeester van Bronckhorst).

De laatste weken hebben we dan ook voornamelijk genoten van alle dingen rond om ons heen en gewerkt aan ons herstel. We zijn hoog in de proteÔne en vitamines gaan zitten, en ook hebben we de eerste week nog glucosamine door genomen. Eigenlijk zijn er weinig tot geen problemen geweest, zelfs geen spierpijn of een extreem stram gevoel, een teken dat onze voorbereiding en inschattingen qua voeding en supplementen goed zijn geweest. De trainingen hebben we terug gebracht naar drie of vier keer per week, de trainingsduur naar ongeveer anderhalf uur per keer. Goed te overzien dus en een maximale tijd voor herstel. Vanaf eind juni gaan we weer serieus aan het werk en passen onze eetschema's dan weer aan naar zes keer per dag en brengen we wat nuances aan in ons supplementenschema.

Promotioneel hebben we gelukkig wat kunnen beteken voor de sport met na het vestigen van het record ook weer artikelen in De Artikel in de Zutphense Koerier. Voor de sport met na het vestigen van het record ook weer artikelen in De Bronckhorster, Weekblad Contact, Body&Fitness Forum, Zutphense Koerier, items op Achterhoek FM, Berkelstroom FM, RTV Deventer, Omroep Gelderland, www.mariostrong.com (USA), www.dutchbodybuilding.com (Nederland), www.body.builder.hu (Hongarije), www.sportfood.nl (Nederland). Verder hebben we informatie uitgewisseld met Flex (USA), Muscle Report (wereldwijd) en kregen we net van Chad Nicholls bericht dat Muscle Mayem (USA) ook een groot artikel aan ons wil wijden. De komende periode zullen er ook nog in andere media verschillende artikelen verschijnen maar dat proberen we nu in kaart te brengen (met name ook op de site van Strada Sports).


Gelukkig hebben we onze partners/sponsors tevreden kunnen stellen met het behalen van een scherp record en een ruime belangstelling. Eggnation (Engeland), o.a. de sponsor van Mike Sheridan, heeft dan ook aangegeven ons te blijven steunen, ook omdat zij vaste voet aan de grond willen krijgen in de rest van Europa. Daar zijn we dan ook erg blij mee omdat we voor de toekomst best nog een aantal plannen hebben. Ook gaan we binnenkort weer op bezoek bij onze hoofdsponsor Panatta (P&A Sports), dat zijn intrek heeft genomen in een vernieuwd bedrijfspand, en gaan hen misschien ondersteunen tijdens een beurs. De afgelopen week hebben we het recordlogboek naar notaris Kamps in Doetinchem gebracht en hopen binnen afzienbare tijd het officiŽle rapport te mogen ontvangen en dit door te kunnen zenden naar de NBBF/IFBB voor hun registratie.

 

Robbert's Tripple is op 9 januari 2008 verkozen tot No.1 grootste record van de provincie Gelderland. Hieronder kunt u de reportage bekijken die T.V. Gelderland hier van maakte voor het programma "De 10 van Marlies"!

We hebben natuurlijk ook veel vragen gehad over trainen, voeding, supplementen en zo. We proberen dan ook zo goed mogelijk iedereen te helpen, systemen uit te leggen en te onderbouwen. We hebben er nu wat meer ruimte voor dus mail gerust naar info@robberts-tripple.nl. We blijven de komende periode dus lekker actief met de exposure van het record en wie weet kunnen we de liefhebbers in de toekomst verrassen met nog meer nieuwe ontwikkelingen.