OVER DE TRIPPLE  |  PART ONE  |  PART TWO |  HET RECORD

OVER DE TRIPPLE

ROBBERT'S TRIPPLE is een shocktraining voor borsttraining opgezet door Robbert-Jan van Heeckeren. Een project waar ik en een aantal liefhebbers meer dan een halfjaar mee bezig ben geweest om het hanteerbaar te maken voor beginner, gevorderde en vergevorderde. We zijn nu trots alle info te kunnen vrijgeven, zodat iedereen ermee aan de slag kan en kan werken aan de door iedergestelde persoonlijke doelen.

ROBBERT'S TRIPPLE is een shock-schema voor borsttraining, de ruwe versie gebruikten we o.a. in aanloop naar de langste workout ooit in de bodybuilding/fitness geschiedenis. Doel was om de tripple toegankelijk te maken voor beginner, gevorderde en vergevorderde krachttrainer. Het kan gebruikt worden om b.v. over een "sticking point" heen te komen, massa/spierconditie op te bouwen of gewoon eens ter afwisseling op het reguliere borstprogramma. Zelf heb ik veel aan De Tripple gehad tijdens de recordpoging, mijn spierconditie was top...zo zelfs dat ik na 23 uur ! trainen nog setjes maakte met 80 kg (bench press). Na het behalen van het wereldrecord, won ik betrekkelijk snel alle verloren massa op de borst weer snel terug.

Reden genoeg om dit schema eens onder de loep te nemen en door te ontwikkelen met behulp van een aantal liefhebbers. ROBBERT'S TRIPPLE is echt high intensity en een mix tussen compound en isolatie oefeningen voor de borst, in een hoog tempo. Maximale intensiteit wordt uitgeoefend op de Pectoralis Major, Sternal en Clavicular. Belangrijkste neven spiergroep buiten de boevengenoemde borstspieren zijn de Deltoid Anterior - links en rechts.

Voor met de tripple van start te gaan, 2 sets bankdrukken met korte, snelle en negatieve herhalingen (pompbeweging) als warming up (2x20 reps). Na de warming up 1 min. rust en dan aan de slag met ROBBERT'S TRIPPLE.

DECLINE BARBELL BENCH PRESS (8-12 reps)
30 sec. rust
INCLINE DUMBELL FLYS (8-12 reps)
30 sec. rust
DIPPEN (8-12 reps)
45 sec. rust

Daarna opnieuw starten met decline barbell bench press enz. enz. totdat de tripple in 5 sets is uitgevoerd. Hierna geen borstoefeningen meer doen en minimaal 48 uur ! geen borst meer trainen.

Men moet natuurlijk zorgen dat over alle trainingen voor borst, rug benen etc. voeding en supplementie in orde zijn, dit bepaalt een heel groot gedeelte van de progressie. Belangrijk blijft 6 maaltijden p.d. (om de 2,5 uur). De supplementie is belangrijk bij de gehele lifestyle van de krachttrainer/bodybuilder, rond de tripple gaven de volgende supplementen het beste resultaat. *S'morgens starten met 2 caps. Kre-Alkalyn *30 min. voor de tripple NitroCrea *Tijdens de tripple 10-15 gr. Glutamine (niet meer dan 15 gr. !) *Binnen 15 min. na de tripple een whey eiwit-shake (30 gr.). Ook tijdens de tripple minimaal 500-1000 cc koud water drinken (met de glutamine). *1,5 uur na de tripple een eiwitrijke maaltijd.